Historien bakom Bitcoinpresentkort.com

Christopher Eriksson grundare av Bitcoinpresentkort.com

Bitcoinpresentkort.com

  • Grundades: 2017
  • CMS: WordPress
  • Betalningsmodul: Bitpay
  • Syfte: Att föra ihop svenska Bitcoinägare med handlare
Bitcoin Presentkort logo square trans no cart

Jag tänker tillägna detta första blogginlägg åt att berätta om bakgrunden till Bitcoinpresentkort.com och varför vi säljer presentkort för Bitcoin.

I takt med att kursen för Bitcoin steg under 2017 märkte jag ett växande behov hos både mig och folk i min närhet att omsätta Bitcoin i varor och tjänster. Många hade under hösten 2017 Bitcoin i sina wallets som helt plötsligt var värda en hel del pengar, men möjligheten att köpa något för sina Bitcoin var ytterst begränsad och att sälja Bitcoin är en process som ofta är dyr och osmidig.

Jag fick själv erfara detta när jag hösten 2016 träffade en fantastisk tjej vilket ledde till att jag hastigt behövde köpa en flygbiljett för att följa med på en romantisk eskapad i form av en utlandsresa. Berusad av kärleken och med få kronor på bankkontot tog jag beslutet att sälja en Bitcoin för att finansiera resan, något som många idag skulle se som en dålig affär men som visade sig vara min livs bästa investering eftersom den fantastiska tjejen idag är min flickvän. Försäljningen av Bitcoinen var plågsamt osmidig och efter många supportärenden hos både Coinbase.com och banken var jag nära på att missa chansen att köpa biljetten i tid.

Efter resan spånade jag febrilt på lösningar hur man skulle få svenska handlare att ta emot Bitcoin som betalningsmedel, men insåg snart att den processen skulle ta lång tid och möta mycket motstånd, så tills dess får vi Bitcoinentusiaster hitta ett alternativ. Då föddes idén till Bitcoinpresentkort.com, en enkel lösning på ett komplext problem där vi agerar mellanhand för Bitcoinägare och svenska handlare.

Sedan lansering har Bitcoinägare valt att köpa presentkort på allt från mode till hemelektronik och har till och med donerat pengar till välgörenhet. Jag vill rikta ett stort tack till communityn för att ni vågar ta chansen att prova nya tjänster i ett område där det finns hög risk för bedrägerier och annat tråkigt. Under 2018 kommer vi att jobba med att erbjuda ännu fler presentkort och fler kryptovalutor att betala med.

Hoppas att ni får en fin vecka och hör gärna av er på info@bitcoinpresentkort.com med frågor eller förslag på förbättringar.

/ Christopher Eriksson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *